Securitate 2.0: Cum funcționează paza electronică în protejarea afacerilor?

În prezent, companiile se confruntă cu amenințări mai complexe decât oricând înainte. Deși securitatea cibernetică este în centrul atenției mediului de afaceri, securitatea fizică continuă să aibă un rol esențial în abordarea acestui peisaj al provocărilor aflat într-o continuă schimbare. Un aspect prioritar, și, prin urmare, o tactică de securitate destul de răspândită pentru majoritatea companiilor, este paza umană. Cu toate acestea, companiile se află într-o permanentă căutare de soluții de securitate care să completeze aranjamentele lor actuale și să îmbunătățească eficacitatea generală.

Pe măsură ce soluțiile de securitate evoluează, una dintre opțiunile care câștigă tot mai mult teren este paza electronică. Paza electronică oferă detecție permanentă și cuprinzătoare, asigurând astfel o reacție imediată și eficientă în orice moment și limitând, în același timp, riscurile pentru personalul de securitate.

Cererea pentru sistemele de e-guarding este în creștere. De la retail, clădiri de birouri, depozite la infrastructura critică, echipele de securitate dintr-o multitudine de sectoare sunt gata să exploateze avantajele unei soluții de pază mai conectată și mai inteligentă așa cum este paza electronică.

Guard One Blog - Securitatea 2.0: Cum funcționează paza electronică în protecția afacerilor?

Paza electronică  – Construirea unui sistem de pază mai bun

Atunci când se implementează un sistem de pază electronică, eficiența sa depinde în mare măsură de necesitățile obiectivului ce trebuie protejat. În cea mai mare parte a cazurilor, o soluție de pază electronică va include detecție în perimetru de încredere, verificare vizuală de la distanță imediată, răspuns de la distanță eficient și instrumente pentru furnizarea de informații despre eveniment.

Aceste elemente pot fi reduse la trei domenii cheie ale monitorizării proactive: detecția, verificarea și răspunsul de la distanță – elemente ce devin posibile printr-o platformă NVR+. O astfel de platformă permite înregistrarea video, comunicații audio bidirecționale, transmiterea prin orice rețea și analiza conținutului video descărcabil de la distanță pentru detectarea proactivă a amenințărilor. Acestea permit obiectivului să verifice și să evalueze potențialele amenințări prin intermediul verificării video și să dispună, astfel, un răspuns adecvat. Sistemul de securitate poate, de asemenea, să ofere funcționalități de gestionare a clădirii prin integrarea sistemelor third-party, cum ar fi lifturi, HVAC și controlul accesului.

Detecție proactivă posibilă cu un sistem de pază electronică

Așa cum menționam mai sus, cu o soluție de pază electronică, sistemul de securitate poate oferi funcționalitatea de gestionare a clădirilor prin integrarea sistemelor third-party, precum lifturi, HVAC și controlul accesului. Acest lucru oferă o platformă de comandă și control unitară pentru personalul de securitate pentru a se consulta și răspunde la alerte, fără a necesita o investiție costisitoare într-un sistem complet nou.

Patrulele de pază umană sunt vulnerabile la oboseală și la a rata amenințări sau incidente din varii motive, cum ar fi faptul că nu pot fi peste tot în același timp, timpuri lungi de răspuns în timp ce încearcă să identifice amenințarea și riscul de vătămare personală sau deces în timpul unei intervenții efectuate de o singură persoană. O soluție de pază electronică poate fi inestimabilă în ceea ce privește suplimentarea patrulelor de pază existente pentru a aborda aceste vulnerabilități și pentru a oferi o prevenție proactivă a amenințărilor de securitate ale unui obiectiv.

Analiză video prin sistemul de pază electronică

Cu opțiunea de analiză video, personalul de securitate primește o alarmă și poate verifica vizual amenințarea pentru a se asigura că înțeleg în întregime contextul alertei. De exemplu, dacă are loc o intruziune în perimetru, se declanșează o alarmă care este transmisă către software-ul de comandă și control prin intermediul platformei NVR+, trimițând materiale video și audio live și înregistrate pentru a fi revizuite și analizate de către un dispecer sau un agent de securitate. Aceștia pot, ulterior, să declanșeze un răspuns adecvat – de la un sistem audio bidirecțional pentru a descuraja intrusul, la aprinderea de lumini suplimentare pentru a ilumina locul faptei, la desfășurarea unei patrule de intervenție sau la trimiterea de personal de prim ajutor. De asemenea, pot continua să monitorizeze și să asculte incidentul până când acesta este rezolvat.

Un alt exemplu de detecție proactivă ce poate fi implementată cu o soluție de e-guarding este tehnologia de conștientizare a prezenței, care identifică staționările neautorizate într-o anumită zonă, chiar dacă acestea rămân statice pentru o perioadă lungă de timp. Dacă un agent de pază se apropie de o persoană care a zăbovit într-un loc unde nu ar trebui să se afle, aceasta își poate schimba comportamentul sau se poate muta temporar într-o altă locație până la trecerea agentului de pază. Însă tehnologia de conștientizare a prezenței poate oferi paznicului o imagine completă a comportamentului și a locului unde se află suspectul pentru o perioadă definită, iar apoi poate alerta centrul de comandă și control în legătură cu potențialele amenințări.

Paza electronică  – Verificare și răspuns de la distanță

O altă componentă importantă a unui sistem de pază electronică este verificarea. În mod tradițional, companiile se bazează pe agenții de pază pentru a anunța un eveniment către centrul de comandă sau echipajele de intervenție. Însă acest lucru crește riscul de eroare umană sau de întârziere în timpul de răspuns, ceea ce poate fi crucial într-o situație de urgență. În cel mai rău caz, paznicii ar putea rămâne fără baterie la telefon, fără semnal sau să se afle într-o altercație cu intrusul, ceea ce face și mai dificilă declanșarea unei alerte.

Paza electronică poate preveni astfel de situații. Evenimentele sunt transmise direct către dispeceratul de monitorizare video pentru verificarea vizuală a amenințării, ceea ce ajută la determinarea unui răspuns adecvat la eveniment. Verificarea vizuală la distanță elimină intervențiile inutile și reduce alarmele false.

Însă capitolul la care soluțiile de pază electronică excelează cu adevărat este furnizarea de răspunsuri de la distanță cu multiple aspecte, ceea ce poate fi definit și ca o măsură eficientă de prevenție. Un agent de pază are opțiuni limitate atunci când răspunde la o alertă, multe dintre acestea comportând riscul de vătămare corporală. Însă cu o soluție de e-guarding, răspunsul poate fi inițiat de la distanță, îmbunătățind timpii de intervenție și asigurând faptul că nu există niciun risc pentru paznici din cauza interacțiunii față în față.

De asemenea, soluțiile de pază electronică pot fi integrate cu alte sisteme, cum ar fi comenzile de gestionare a clădirii și sistemul audio bidirecțional, pentru a sprijini măsurile de descurajare.

Paza electronică – Considerații finale

Beneficiile pazei electronice pot fi un avantaj real pentru operațiunile de pază cu personal. Acestea pot acționa, de asemenea, ca o soluție de securitate eficientă pentru întreprinderile în care nu este fezabilă angajarea unei echipe complete de securitate. Prin detecția proactivă și fiabilă, verificarea la distanță și prevenția eficientă în mod special, paza electronică oferă o platformă convingătoare pentru companii să își gestioneze și să își îmbunătățească propriile operațiuni de securitate, indiferent de dimensiunile acestora.

 

Indiferent de nevoile tale de securitate, Guard One cu siguranță te poate ajuta. Contactează-ne astăzi și află cum îți putem proteja afacerea în cel mai profesionist mod posibil!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *