Paza electronică  – De la supraveghere la control total prin monitorizare video de la distanță, în timp real

În mod tradițional, sistemele de securitate bazate pe supraveghere video sunt gestionate de către proprietarii facilităților sau de către administratorii de proprietăți atribuiți la fața locului, cum ar fi o echipă de securitate dedicată. Ceea ce înseamnă că, de obicei, există o componentă hardware la fața locului numită DVR, iar acest dispozitiv acceptă un semnal de înregistrare de intrare de la toate camerele din locație.

Personalul de securitate de la fața locului ar putea apoi să monitorizeze aceste informații în direct prin intermediul display-urilor locale. De asemenea, aceștia pot reveni și revizui aceste informații în cazul unui incident nefericit sau negativ, în încercarea de a descoperi cauza și, dacă sunt foarte norocoși, au suficiente informații pentru a forma un caz sau pentru a depune acuzații.

Aceasta este considerată o soluție de securitate „reactivă”. Pe scurt, acest lucru înseamnă că există limitări care îi permit beneficiarului doar să „reacționeze” la un incident, căci nu deține puterea de a opri sau de a preveni un incident pe măsură ce acesta se desfășoară. Monitorizarea video de la distanță, în timp real, cunoscută și sub denumirea de pază electronică, este un serviciu de securitate „proactiv” care utilizează o serie de tehnologii și operatori foarte bine pregătiți pentru a monitoriza datele video în locul tău.

Pază electronică  - De la supraveghere la control total prin monitorizare video de la distanță - Guard One Blog

Paza electronică – Despre puterea proactivă a monitorizării de la distanță

Așa cum am menționat mai sus, echipele de la fața locului pot reacționa la un incident doar după ce acesta a avut loc.  Serviciul de monitorizare video de la distanță utilizează cea mai avansată tehnologie și analiză pentru a determina momentul precis în care are loc un incident. De asemenea, aceste tehnologii sunt capabile să anticipeze activitățile suspecte pe baza anumitor modele de comportament. Agenții de securitate aflați la fața locului pot fi distrași adesea de la sarcinile lor și nu te poți aștepta de la aceștia să urmărească fiecare secundă a fiecărei camere în momentul în care se întâmplă. Uneori, este posibil chiar ca agenții să nu se afle în apropierea camerelor sau a unui eveniment în momentul în care acesta are loc, din varii motive.

Atunci când ai activat un serviciu de pază electronică Guard One, nu va mai trebui să-ți faci griji cu privire la aceste limitări, care țin de natura umană, până la urmă. În doar câteva secunde de la recunoașterea unui incident, putem lua o serie de măsuri în funcție de circumstanțe. Acestea includ notificarea proprietarului sau a managerului proprietății, a personalului de securitate de la fața locului sau chiar contactarea autorităților locale, în funcție de necesități.

Astfel, un serviciu de pază electronică nu numai că îți oferă un control proactiv și, implicit, puterea de a face față incidentelor pe măsură ce acestea se produc, ci poate reduce foarte mult numărul de alarme false sau timpul petrecut pentru a le soluționa.

Obține o cotație gratuită pentru serviciul de pază electronică Guard One!

Guard One îți oferă cel mai bun serviciu de monitorizare video de la distanță și consultanță gratuită în ceea ce privește implementarea și funcționarea unui astfel de sistem, în funcție de nevoile specifice ale afacerii tale. De ce facem acest lucru? Pentru că ne dorim ca afacerea ta să fie mereu în siguranță, iar tu să ai parte de liniștea pe care o meriți 24/7, 365 de zile pe an.