3 moduri în care o securitate fizică deficitară poate dăuna securității cibernetice

Nu toți infractorii operează în domeniul cibernetic. Implementarea unor măsuri puternice de securitate fizică este la fel de importantă pentru securitatea IT, precum firewall-urile și VPN-urile. Din păcate, multe companii nu recunosc rolul securității fizice în strategiile lor de securitate cibernetică. În cele ce urmează, vom prezenta trei moduri în care o securitate fizică deficitară poate afecta securitatea IT și modul în care poți îmbunătăți starea generală de securitate a unei organizații cu o evaluare de specialitate.

Guard One Blog - 3 moduri în care o securitate fizică deficitară poate dăuna securității cibernetice

#1 – Breșele de securitate fizică pot compromite datele sensibile

În timp ce firewall-urile și alte măsuri de securitate cibernetică pot împiedica infractorii să intre de la distanță în rețeaua ta, hackerii au o altă strategie de a face acest lucru: obținerea accesului la dispozitivele nesecurizate din clădirea ta.

Infractorii obțin adesea acces în zonele rezervate angajaților folosind una dintre cele două metode:

  • Hackerul urmează o persoană autorizată într-o locație restricționată.
  • Hackerul păcălește o persoană autorizată să îi ofere acces la o locație restricționată.

Odată intrați în clădire, infractorii cibernetici se pot conecta la orice conexiune IP care nu este protejată corespunzător, cum ar fi o rețea WiFi sau un dispozitiv IoT. Aeștia pot apoi să incapaciteze sistemele de supraveghere, alarmele și alte componente de securitate fizică pentru a ține echipele în întuneric în timp ce fură informații sensibile direct din rețeaua ta.

#2  – Serverele și echipamentele de calcul sunt în pericol

O altă modalitate prin care hackerii îți pot perturba afacerea este aceea de a regla sistemele de încălzire, ventilație și aer condiționat la temperaturi care să facă serverele să devină inoperabile. În mod similar, infractorii cibernetici pot intra cu ușurință în serverele neprotejate sau în alte echipamente de calcul și pot implanta programe malware sau fura date.

Implementarea unor soluții de securitate fizică, cum ar fi sistemele de control acces și alarmele de detectare a intruziunilor, te poate ajuta să obții o imagine completă asupra tuturor obiectivelor tale. În cazul în care un intrus pătrunde într-o zonă restricționată, poți lua măsuri rapide și eficiente pentru a elimina amenințarea.

#3  – Dispozitivele de securitate fizică pot deveni o surpafață de atac

Dispozitivele IoT neprotejate sunt potențiali vectori de atac cibernetic, inclusiv camerele de supraveghere, încuietorile WiFi și alte dispozitive de securitate fizică. Odată ce ai conectat un dispozitiv la rețeaua ta, acesta devine o vulnerabilitate pe care hackerii o pot folosi pentru a implanta programe malware sau pentru a organiza atacuri și mai distructive care să-ți întrerupă operațiunile de afaceri.

Din cauza acestor riscuri, echipele de securitate trebuie să colaboreze pentru a proteja fiecare dispozitiv conectat la rețea utilizat în organizația ta. Prin intermediul sistemelor de control acces securizate și monitorizarea 24/7 pentru detectarea efracțiilor, poți împiedica infractorii care îți accesează dispozitivele fizice să facă prea multe pagube cu ajutorul senzorilor de rețea. Senzorii monitorizează în permanență sănătatea și siguranța mediilor tale IT, astfel încât să poți lua măsuri pentru a preveni ca activitățile suspecte să scape de sub control.

Îmbunătățește-ți securitatea fizică cu o analiză de risc realizată de Guard One

Peisajul securității cibernetice se înrăutățește pentru întreprinderile din întreaga lume. Pregătește-ți organizația pentru a combate amenințările în evoluție în anii următori, solicitând o analiză de risc realizată de Guard One, care te poate ajuta să identifici vulnerabilitățile din sistemele tale de securitate fizică.

Fără măsuri de securitate fizică și cibernetică eficiente pentru a contracara părțile rău intenționate, dispozitivele tale fizice conectate la rețea sunt probabil expuse riscului. Explorează serviciile de securitate fizică oferite de Guard One sau contactează-ne pentru a programa astăzi o evaluare cuprinzătoare!