[VIDEO] Pompierii Guard One Fire au colaborat cu echipele ISU pentru stingerea unui incendiu de vegetație lângă Autostrada A1

Un puternic incendiu de vegetație a izbucnit ieri după-amiază în comuna Joița, lângă Autostrada A1 București-Pitești. Flăcările violente s-au extins rapid pe o suprafață de aproximativ 70 de hectare, cuprinzând vegetație uscată, lăstăriș, miriște de grâu și de porumb, până la litiera unei păduri și într-o gospodărie în care a ars o anexă.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu, incendiul a fost stins cu succes de echipele ISU, cu sprijinul pompierilor Guard One Fire, care au intervenit prompt la fața locului. Pentru gestionarea situației, au fost mobilizate șapte autospeciale de stingere și o cisternă din cadrul Detașamentului Bolintin Deal și Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Guard One Fire a oferit sprijin cu două autospeciale.

Cauza probabilă a incendiului a fost identificată drept o țigară aruncată la întâmplare. Flăcările propagate rapid de vântul puternic au distrus o anexă pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați, afectând și bunurile depozitate în apropiere și în interiorul acesteia. Cu toate acestea, pompierii au reușit să limiteze extinderea incendiului la celelalte construcții din zonă, evitând astfel pagube majore.

Incendiul de vegetație de lângă Autostrada A1 București-Pitești subliniază necesitatea respectării măsurilor de prevenire a incendiilor și a atenționărilor emise de autorități în astfel de condiții meteorologice. Promptitudinea și eficiența intervenției pompierilor Guard One Fire și a echipelor ISU au contribuit în mod crucial la limitarea pagubelor și la protejarea facilităților din apropiere.

Astfel de incidente reamintesc despre importanța pregătirii adecvate pentru situații de urgență și a cooperării între diferitele entități implicate în gestionarea acestora. Eforturile conjugate ale pompierilor Guard One Fire și echipele ISU demonstrează încă o dată esența unei abordări coordonate în fața unor astfel de evenimente.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *