De ce este mai bine să angajezi o firmă de pază decât să îți angajezi proprii agenți de securitate?

Dacă ai o afacere aflată în plină expansiune, securitatea devine un pilon esențial pentru protecția intereselor și resurselor acesteia. Decizia privind modalitatea prin care poți asigura securitatea afacerii tale, fie prin colaborarea cu o firmă de pază, fie prin angajarea directă a agenților de securitate, necesită o analiză atentă a avantajelor și provocărilor pe care fiecare opțiune le presupune. În ciuda costurilor implicate de ambele abordări, parteneriatul cu o firmă de pază se profilează ca fiind mai eficient din punct de vedere economic pe termen lung.

De ce este mai bine să angajezi o firmă de pază decât să îți angajezi proprii agenți de securitate? - Guard One Blog

Analiza procesului de recrutare

 

Unul dintre aspectele semnificative care diferențiază cele două opțiuni este procesul de recrutare. Găsirea candidaților calificați, care să corespundă strict cerințelor de securitate ale afacerii, este un demers care implică costuri semnificative, atât financiare, cât și temporale. Publicarea și promovarea anunțurilor de angajare, selecția minuțioasă a candidaților și interviurile detaliate reprezintă etape indispensabile, dar și consumatoare de resurse, în același timp.

Considerente financiare: salarii și alte costuri implicite

 

Adoptarea deciziei de a angaja personal de securitate propriu implică, în mod inevitabil, gestionarea unui buget substanțial destinat salariilor, taxelor, impozitelor și eventualelor bonusuri. Pe de altă parte, optând pentru serviciile unei firme de pază, responsabilitatea acestor cheltuieli revine în totalitate furnizorului, iar organizația contractantă achită doar suma convenită prin contract, eliminând preocupările financiare suplimentare.

Managementul absențelor angajaților

 

Un alt aspect de luat în considerare este administrarea concediilor legale ale angajaților. În situația angajării directe, absențele temporare ale agenților de securitate necesită soluții rapide, fie prin înlocuirea lor pe termen scurt, fie prin compensarea cu ore suplimentare a celorlalți membri ai echipei. Prin contrast, colaborarea cu o firmă de pază elimină această problemă, asigurând înlocuirea eficientă a personalului absent fără implicarea ta directă.

Trainingul de specialitate – O investiție necesară

 

Indiferent de modalitatea de angajare, formarea profesională a agenților de securitate este esențială. Cu toate acestea, asocierea cu o firmă de securitate privată vine cu avantajul prin care aceasta din urmă va prelua responsabilitatea și costurile trainingului, astfel încât clientul să nu fie împovărat financiar peste suma contractuală.

Echipamentul specific unui agent de securitate

 

Echiparea adecvată a personalului de securitate, incluzând uniformele, încălțămintea și accesoriile specifice, reprezintă un alt factor costisitor pentru angajatorii direcți. În schimb, firmele de pază și protecție garantează prezența agenților echipați corespunzător la posturile lor, fără costuri adiționale pentru client.

Expertiza unei firme de pază private

Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale colaborării cu un furnizor de servicii de securitate privată este expertiza acumulată în domeniu. Firmele specializate, precum Guard One, oferă evaluări personalizate ale necesităților de securitate ale fiecărei afaceri, concepând planuri de protecție care să adreseze eficient orice vulnerabilități specifice. Această abordare profesională asigură un nivel superior de securitate, adaptat nevoilor individuale ale fiecărei organizații, fără a implica costuri sau eforturi suplimentare din partea clientului.

Conformitatea legală reprezintă un alt aspect fundamental în asigurarea securității unei afaceri, aducând în prim-plan necesitatea respectării unui cadru legislativ complex și aflat în continuă schimbare. Legislația impune standarde stricte privind securitatea, inclusiv cerințe specifice pentru angajarea și formarea personalului de securitate, utilizarea echipamentelor de supraveghere și protecția datelor. Pentru proprietarii de afaceri, menținerea conformității legale poate fi o provocare, implicând nu doar o înțelegere profundă a obligațiilor legale, ci și alocarea de resurse pentru monitorizarea legislației și implementarea de proceduri adecvate. Prin contrast, firmele de pază și protecție sunt specializate în navigarea acestui peisaj legislativ, asigurându-se că toate serviciile furnizate corespund cu strictete cerințelor legale.

Așadar, alegerea între angajarea directă a agenților de securitate și colaborarea cu o firmă de pază depinde de mai mulți factori, printre care costurile, eficiența procesului de recrutare și gestionarea resurselor umane. Pe termen lung, parteneriatul cu o firmă de securitate privată oferă companiilor o soluție mai eficientă, economisind timp și resurse financiare, în timp ce beneficiază de expertiza și profesionalismul oferite.