Câte tipuri de agenți de pază există și care sunt responsabilitățile acestora?

Guard One oferă servicii de pază profesionale indiferent de zona în care se află proprietatea sau afacerea ta.

Pe parcursul unui an, afacerile de toate dimensiunile se confruntă cu o serie de amenințări și pericole, astfel că angajarea unui agent de securitate sau a unei echipe de agenți de pază devine o necesitate. Indiferent că lucrează în cadrul unei proprietăți rezidențiale, în sectorul privat sau într-o instituție de stat, responsabilitățile unui agent de securitate sunt similare. Acestea implică protejarea bunurilor prin monitorizarea, raportarea și protecția împotriva oricăror încălcări ale securității.

Există mai multe tipuri de agenți de pază și este important ca fiecare antreprenor să se asigure că deține personal de securitate adecvat, atribuit corespunzător, în funcție de misiunea stabilită. În cele ce urmează, vom analiza diferitele tipuri de agenți de pază și serviciile de securitate privată de care companiile pot beneficia prin intermediul acestora.

Ce opțiuni există în materie de servicii de pază?

Atunci când o companie contractează servicii de pază de la o firmă de securitate, aceasta are mai multe alternative la dispoziție. O firmă de pază poate pune la dispoziția clienților săi unul sau mai multe dintre următoarele tipuri de agenți de securitate:

1. Agenți de pază neînarmați

Agenții de securitate care nu poartă arme se numesc agenți de pază neînarmați și sunt prezenți fizic la obiectivul pe care îl deservesc. Aceștia patrulează fiecare locație, monitorizează sistemele de securitate și răspund la amenințări rapid și eficient. Faptul că nu dețin arme asupra lor nu înseamnă că sunt mai puțin valoroși. Simpla lor prezență este suficientă pentru a descuraja infractorii sau pe cei care încalcă legea. Sarcinile agenților de securitate neînarmați implică supravegherea, patrularea, controlul accesului, controlul mulțimii, percheziționarea și descurajarea, în general, a infracțiunilor.

2. Agenți de securitate înarmați

Serviciul de pază armată este necesar pentru locațiile care au nevoie de un nivel de securitate mai riguros. Un echipaj de agenți de securitate înarmați este utilizat, de regulă, în mediile cu un grad ridicat de amenințare, acolo unde viața persoanelor este în pericol sau în cazul în care afacerea sau proprietatea este situată într-o zonă cu un coeficient ridicat de criminalitate. Un astfel de agent de securitate poartă arme letale sau neletale de mici dimensiuni atunci când se află în serviciu. Acesta urmează o pregătire suplimentară comparativ cu un agent de pază neînarmat și trebuie să dețină un certificat de agent de securitate cu permis de port armă. De regulă, serviciul de pază armată este solicitat de companii care se ocupă de produse sau servicii de valoare mare.

3. Gărzi de corp

Gărzile de corp sunt agenți de securitate desemnați să protejeze o persoană. Aceștia au rolul de a asigura securitatea vieții demnitarilor, politicienilor sau celebrităților din diferite industrii. O gardă de corp este, de obicei, înarmată și foarte bine instruită. Un astfel de rol mai este cunoscut, de asemenea, sub denumirea de agent de protecție personală.

4. Dispecer monitorizare video

Multe dintre companii dețin camere de supraveghere instalate atât la interior, cât și la exterior pentru detectarea activităților ilegale. Un dispecer monitorizare video poate colabora cu alți agenți de securitate pentru a monitoriza un obiectiv și pentru a evalua înregistrările de pe camerele de supraveghere. Companiile de securitate privată își instruiesc angajații în ceea ce privește tacticile și echipamentele de supraveghere video înainte de a-i trimite la locația clientului.

5. Agenți de intervenție

Agenții de intervenție fac parte din echipaje mobile ce patrulează perimetrul obiectivelor cu un vehicul dedicat, zi și noapte, pentru a verifica dacă totul este în regulă sau pentru a identifica orice activitate suspectă sau amenințare la adresa securității. Echipajele mobile de patrulare nu sunt o prezență constantă la fața locului. Agenții de intervenție patrulează la ore programate sau în urma apelurilor de urgență.

6. Agenți de securitate la evenimente

Agenții de securitate la evenimente sunt, fără îndoială, cei mai cunoscuți în această branșă datorită vizibilității lor ridicate. Aceștia se ocupă în principal de controlul mulțimii și de menținerea ordinii la evenimente precum concerte, evenimente sportive sau conferințe. Printre responsabilitățile agenților de securitate la evenimente se numără asigurarea că participanții se află doar în zonele în care le este permis accesul și că nu introduc obiecte sau substanțe interzise în incintă. De asemenea, aceștia pot fi chemați să prevină sau să aplaneze conflictele fizice, în special în mediile în care se consumă mult alcool sau în cele în care entuziasmul se află la cote înalte.

Alege un furnizor de servicii de pază cu experiență!

Industria de securitate privată oferă o gamă largă de servicii, însă multă lume nu este pe deplin conștientă de importanța acestora atât la nivel personal, cât și la nivel profesional. Atunci când cauți un furnizor de servicii de pază, alege unul cu experiență dovedită în domeniu, capabil să-ți ofere soluții adaptate nevoilor și obiectivelor tale individuale.

Guard One oferă servicii de pază profesionale indiferent de zona în care se află proprietatea sau afacerea ta. Angajamentul nostru față de expertiza și excelența serviciilor în domeniul securității înseamnă că vei avea parte de personal profesionist și bine instruit pentru a-ți proteja proprietatea, bunurile și interesele.

Contactează-ne astăzi și discută cu un expert Guard One pentru a identifica cele mai potrivite soluții de securitate, conform cerințelor tale specifice!