Cum alegi un sistem de supraveghere video pentru afacerea ta?

Un sistem de supraveghere video reduce infracționalitatea și ajută forțele de ordine să captureze rapid orice potențial răufăcător. Totodată, un astfel de sistem poate spori responsabilitatea în rândul angajaților tăi sau să te ajute să monitorizezi productivitatea.

Atunci când alegi un sistem de supraveghere video pentru afacerea ta, trebuie să ții cont de mai multe aspecte. În primul rând, este important să analizezi nevoile specifice ale afacerii tale și să identifici zonele critice care trebuie monitorizate. De asemenea, trebuie să iei în considerare dimensiunea spațiului pe care îl deții și numărul de camere necesare pentru a acoperi toate zonele importante. În ceea ce privește elementele ce vor alcătui viitorul tău sistem de supraveghere video, iată o serie de factori pe care trebuie să-i ai în vedere înainte de a alege soluția optimă pentru businessul tău.

 

Consultanta în alegerea echipamentelor

De ce trebuie să ții cont atunci când alegi unui sistem de supraveghere video pentru afacerea ta?

În prezent, sistemele de supraveghere video sunt mai sofisticate și mai eficiente ca niciodată, dotate cu camere ce oferă funcționalități de ultimă generație, precum senzori de mișcare, analize avansate, vizualizare de la distanță și notificări pe mobil. În plus, anumite sisteme pot fi programate să contacteze un serviciu de securitate privată sau autoritățile competente în cazul în care este detectată o activitate suspectă în interiorul sau în jurul unității supravegheate.

Tipuri de camere

Există două tipuri principale de camere pentru sistemele de supraveghere video: IP (Internet Protocol) și analogice. Camerele analogice tradiționale sunt în mare parte eliminate treptat în favoarea camerelor IP, care oferă mai multe caracteristici și capabilități. Camerele IP sunt dispozitive conectate în rețea care captează imagini la o rezoluție mai mare și permit alerte automate, analiză video și alte funcții avansate.

Stocarea video

Poți alege dintre trei tipuri de stocare a datelor video pentru sistemul tău de supraveghere video: NVR, DVR și hibrid. Un DVR (Digital Video Recorder) utilizează camere analogice. NVR-ul (Network Video Recorder) este utilizat împreună cu camere IP. Sistemele hibride permit companiilor ce dețin camere analogice mai vechi să le combine cu camere IP pe o singură platformă de gestionare.

Capacitatea de stocare

Calitatea dorită și durata înregistrărilor video determină cantitatea de stocare de care are nevoie sistemul tău de supraveghere. Dacă intenționezi să înregistrezi și să arhivezi imagini de înaltă calitate, va trebui să aloci o cantitate mare de spațiu de stocare pentru sistemul tău. De asemenea, trebuie să stabilești dacă vei stoca filmările local pe unitatea de stocare internă a camerei, pe un hard disk sau extern pe o platformă bazată pe cloud.

Opțiuni de personalizare

Majoritatea producătorilor de echipamente de supraveghere video permit un grad ridicat de personalizare, ceea ce înseamnă că îți poți adapta cu ușurință sistemul de securitate la nevoile afacerii tale. Fie că ai nevoie de un sistem de o capacitate mare, integrat, pentru a acoperi mai multe locații, sau doar de câteva camere pentru a supraveghea o vitrină de magazin, există o soluție disponibilă pentru fiecare situație.

Caracteristici

Există o multitudine de caracteristici disponibile pentru sistemele de supraveghere video, cum ar fi viziunea pe timp de noapte, recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare (LPR), detectarea inteligentă a mișcării și pan/tilt/zoom (PTZ). Evaluează nevoile tehnologice ale afacerii tale și selectează camerele și sistemul de supraveghere în consecință. De exemplu, dacă ai nevoie de monitorizarea proprietății pe timp de noapte, alege un sistem cu camere video ce oferă vizibilitate nocturnă de înaltă calitate și alerte 24/7.

Zone de acoperire

Locul în care vor fi amplasate componentele sistemului de securitate determină tipul sau tipurile de camere de supraveghere de care ai nevoie. Spre exemplu, dacă trebuie să monitorizezi în mod activ intrarea din spate a unității, vei avea nevoie de o cameră de exterior rezistentă la intemperii, cu funcționalitate PTZ și alerte de mișcare.

Rezoluție

Camerele IP sunt mai puternice decât camerele analogice, acestea captând, de regulă, imagini cu o rezoluție cuprinsă între 1 și 5 megapixeli. Acest lucru asigură o calitate a imaginii incredibil de clară, comparativ cu filmările analogice mai granulate, care au 0,5 megapixeli. De asemenea, camerele IP au, în general, un câmp de vizibilitate mai larg decât camerele analogice.

Analiză video

Camerele IP au caracteristici suplimentare pe care camerele analogice tradiționale nu le pot oferi. Un exemplu este analiza video, ce permite notificări pe mobil și înregistrarea automată dacă există mișcare în câmpul de vizibilitate al camerei. Acest lucru este deosebit de util pentru momentele în care unitatea este închisă și cineva se deplasează în incintă. Poți configura sistemul pentru a semnaliza astfel de evenimente și a trimite notificări direct pe smartphone-ul tău, împreună cu imagini înregistrate ale evenimentului. Unele sisteme oferă, de asemenea, o conexiune directă, print-o singură atingere, cu un serviciu de pază comercială sau cu forțele de ordine locale.

DVR-uri versus NVR-uri

Toate camerele de securitate din fiecare sistem au nevoie de un recorder video central pentru a transmite și arhiva imaginile pe care le captează. DVR-urile au evoluat de la vechile modele VCR, în timp ce NVR-urile reprezintă următorul pas în evoluția tehnologiei de înregistrare video. Camerele IP sunt compatibile cu NVR-urile, care oferă alte câteva avantaje în comparație cu recorderele video digitale mai vechi. Pe scurt, un NVR înregistrează imagini video de calitate superioară și permite extinderea sistemelor mult mai ușor decât un DVR.

Înainte de a te documenta despre diferitele sistemele de supraveghere video, ia în considerare tipul de camere dorite, tipul de stocare de care ai nevoie și zonele din afacerea ta care au nevoie de protecție. Pentru mai multă claritate, experții Guard One sunt aici pentru a te asista în selectarea, instalarea și întreținerea celor mai bune soluții de securitate, în funcție de bugetul de care dispui.