Care sunt principiile ce stau la baza unei strategii cuprinzătoare de securitate fizică?

Fie că deții o nouă afacere care creează un cadru inițial de securitate fizică sau o companie cu un istoric mai îndelungat care își reevaluează protocoalele de securitate fizică, cel mai prudent lucru pe care l-ai putea face este să analizezi elementele fundamentale ale securității fizice pentru a te asigura că acestea sunt abordate în cel mai cuprinzător mod posibil.

Pentru specialiștii din domeniul securității, precum Guard One, atenția noastră este adesea captată de cea mai nouă tehnologie care să ajute la atenuarea celor mai recente amenințări la adresa securității obiectivelor noastre. Cu toate acestea, chiar și cele mai avansate inovații tehnologice, cum ar fi controlul biometric al accesului prin amprentă digitală 3D fără atingere sau detectarea armelor la scară largă, există pentru a răspunde la componentele de securitate fundamentale, despre care ar trebui să ne asigurăm că sunt integrate în fiecare aspect al planului nostru strategic de securitate fizică.

Pe măsură ce îți revizuiești procesele și procedurile de securitate fizică, folosește-te de întrebările de mai jos pentru a evalua dacă protocoalele tale de securitate se aliniază în continuare la elementele de bază, care explică de ce securitatea fizică este o componentă esențială pentru fiecare unitate.

 

Fundamentele unei strategii curpinzătoare de securitate fizică

Ce active fizice protejez?

Răspunsul la această întrebare va varia în funcție de tipul de obiectiv și poate avea mai multe componente diferite. Programele de securitate fizică sunt menite să descurajeze sau să prevină pierderea, furtul sau deteriorarea unui bun. Activele pot include persoane, informații, echipamente, structuri de clădiri și operațiuni generale. Adesea, programele de securitate fizică vor proteja mai multe active găzduite într-un singur obiectiv. Atunci când se evaluează activele, protocolul de securitate ar trebui, de asemenea, să fie analizat pentru valoarea și pierderea potențială în cazul în care un activ este compromis.

Care sunt principalele amenințări împotriva cărora mă protejez?

În realitatea de astăzi, răspunsul la această întrebare este în continuă evoluție. Folosind răspunsul de la prima întrebare, ar trebui să ne întrebăm la ce amenințări sunt supuse aceste active? În funcție de tipul de obiectiv pe care îl gestionezi, amenințările ar putea include deteriorarea fizică sau vătămarea acestuia și a ocupanților acestuia, furtul de date sau de materiale confidențiale sau alte activități infracționale care au drept rezultat o pierdere financiară pentru organizație. Conștientizarea continuă a amenințărilor specifice permite facilităților să-și adapteze soluțiile de securitate fizică pentru a aborda acele domenii, fiind în același timp adaptabile la noile amenințări care pot apărea pe parcursul anului.

Ce vulnerabilități există în obiectivul meu de care trebuie să țin cont?

Chiar și prin recunoașterea activelor și conștientizarea amenințărilor potențiale, există totuși vulnerabilități care există în fiecare obiectiv și care trebuie luate în considerare la planificarea unui program cuprinzător de securitate fizică. În esență, vulnerabilitățile sunt zone aflate în afara controlului unui protocol de securitate care permit potențiale breșe, cum ar fi modul în care a fost construită o clădire, locația ocupanților clădirii, echipamentele sau chiar comportamentul personalului. Inventarierea continuă a acestor vulnerabilități permite ca postura de securitate a obiectivului tău să minimizeze zonele de risc potențial.

Dacă serviciile de care beneficiezi în prezent sau soluția ta actuală de securitate nu se ridică la nivelul așteptărilor tale, contactează-ne. Te putem ajuta să faci o tranziție ușoară la serviciile noastre, beneficiind de economii importante.